Een terrasje zonder alcohol, onmogelijk?


Jarenlang was er voor mij geen andere optie dan het bestellen van een glas wijn of een stevig biertje. Geen probleem zal je denken maar ook de tweede en derde consumptie was er altijd eentje met alcohol. Dikwijls was het dan ook teveel, veel te veel dan goed voor me was. Welk onbewust en onvervuld verlangen verdoven we met alcohol?

Alcohol is in onze maatschappij sluimerend, verdoken aanwezig en sociaal geaccepteerd. Vind je het ook niet vreemd dat in de reclame van alcohol mensen er altijd gelukkig uitzien en de omgeving vrolijk afgeschilderd wordt? Als je dan al eens iemand met een kater ziet is het reclame voor een wonderpil die je ineens van alle ongemakken verlost, alsof die bestaat!

Misschien denk je nu, maar enfin, niet drinken is toch gewoon een kwestie van “nee” leren zeggen. Wel: voor mij was dit niet zo eenvoudig en mogelijk voor jou ook niet. Mijn persoonlijk verhaal vertrekt vanuit de afhankelijkheid van alcohol. Ik gebruik dikwijls het woord afhankelijk omdat dit aanduidt dat je niet vrij bent.

Het vraagt een mindshift om je te focussen op wat er allemaal wel is in je leven ipv je ongelukkig te voelen voor iets wat er niet is. Spreekwoordelijk een roze bril opzetten. Geniet van de omgeving, van het gesprek dat je voert, de mensen om je heen. Wees blij en gelukkig met jezelf.

Vandaag gaat het prima met mij. Op het moment dat ik deze blog schrijf is het 26 graden buiten en na een overleg dat nog in de late namiddag gepland staat ga ik vanavond zeker eindigen op een terras. Zonder alcohol, gelukkig genietend.


Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2020 by HPPNZ

m: +32468476076 | e: de_groot_ingeborg@outlook.com