Weersvoorspelling voor de volgende maand


We hebben de warmste aprildag gehad maar hadden daarnaast in mei enkele dagen die eerder deden denken aan de herfst. Invloed hierop uitoefenen is niet mogelijk. Vroeger werden eieren naar “de zusters Clarissen” gebracht om op belangrijke momenten in het leven goed weer te hebben, met wisselend succes.

Je leven verloopt ook als het weer, al dan niet synchroon met de buitentemperaturen. Sommige dagen voel je je super, je kan de hele wereld aan en niets of niemand kan je humeur kelderen. Op andere momenten voel je je neerslachtig, dreigt alles verkeerd te lopen en is de kleinste opmerking er eentje om je nog dieper in de put te duwen. Ja, ook in ons leven zijn er dagen dat het regent en dagen dat de zon schijnt.

In tegenstelling met het weer buiten heb je wel degelijk invloed op je innerlijke weerkaart. Zowel de positieve als de negatieve emoties drinken we graag weg, we zetten ze onder water zodat we ze niet meer hoeven te voelen. We proberen ze te verdrinken! Geen blijvende oplossing zoals je wel weet. Nadat de alcohol uit je lichaam is zijn ze er terug. Emoties kunnen geweldig goed zwemmen, ze komen altijd terug boven water!

Heb je er al eens bij stil gestaan waarom je ineens in een “regenzone” belandt of waarom je plots in de “stralende zon” staat? Wees eens alert op je gedachten en emoties. Wat ben je aan het denken, wat voel je, wat ben je aan het doen?

Stop met jezelf in bochten te wringen om je behoefte direct vervuld te krijgen, je comfortzone angstvallig te blijven bewaken of jezelf te verloochenen. Als je je innerlijke weerkaart wil veranderen is een eerste stap je perceptie, je inzichten, je bewustzijn te veranderen.

Geef vooral niet toe aan de drang naar alcohol. “Play the movie forward”, in je hoofd. Je weet maar al te goed hoe je film gaat eindigen als je toegeeft aan dat éne glas. Dus toch maar beter niet!


Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square