Het leven is niet alle dagen een groot feest


Vorige week viel mijn oog op een interview met psychiater Dirk De Wachter*. De titel luidde: ”Het idee dat het leven vooral leuk moet zijn is dé ziekte van deze tijd.” Naast zoveel andere waarheden die deze man vertelt is dit zeker een boutade om stil bij te blijven staan.

Er zijn zonnige dagen, alles loopt zoals je wenst en “the sky is the limit”. Je komt met je wagen aangereden in een drukke winkelstraat waar juist een plek vrijkomt dichtbij de winkel die je wil bezoeken. Je parapluutje kan je achterlaten in je auto want de zon is hevig aan het schijnen. Op de broek die je geweldig vindt geeft men 30 procent korting wegens verbouwingswerken. Je dag kan echt niet stuk!

Doch, er zijn ook andere dagen. Edward Murphy zei het ooit: “Everything that can go wrong, will go wrong”. Wat je ook doet of wil ondernemen, er is altijd wel iets of iemand die je plannen dwarsboomt of doet mislukken. Juist deze momenten helpen je om ook eens anders naar de wereld te kijken en het geluk te vinden in kleine dingen.

We hebben vaak een verkeerd beeld van “geluk” wat mede gecreëerd wordt door de media. Alcohol speelt hierin een grote rol en is in onze maatschappij sluimerend en verdoken aanwezig. Het is daarnaast ook sociaal geaccepteerd. Vinden jullie het ook niet vreemd dat in de reclame van alcohol mensen er altijd gelukkig uitzien en de omgeving altijd als vrolijk afgeschilderd wordt? Als je dan eens iemand met een kater ziet is het reclame voor een wonderpil die je van alle ongemakken verlost. Alsof die bestaat!

“We zijn te geobsedeerd door geluk. We zijn te zeer bezig met gelukkig zijn. We willen dat alles leuk, leuk, leuk is. En dat lijkt me een vergissing.” Aldus Dirk De Wachter.

Af en toe is het leven zeker niet zoals je verwacht. Mensen om je heen reageren niet zoals je graag zou hebben: je baas waardeert niet echt je inzet, je kinderen maken ruzie om een kleinigheid, je partner erkent je zorg niet enzovoort.

Maar, hebben we echt wel die erkenning buiten ons nodig? Durf jij te leven vanuit je hart. Kan jij jezelf liefde geven van binnenuit of blijf je steeds hunkeren naar liefde en erkenning uit je omgeving? Ken je dat, dingen doen en zeggen om toch maar dat schouderklopje te krijgen, je inzetten omdat anderen je graag zouden zien.

Vertrouw in jezelf. Jij bent een liefdevolle persoon die het verdient gelukkig te zijn en je hoeft je niet te verdoven met een glaasje. Na regen komt altijd zonneschijn.

* Link naar het volledige artikel van Dirk De wachter: https://www.brainwash.nl/bijdrage/het-idee-dat-het-leven-vooral-leuk-moet-zijn-is-de-ziekte-van-deze-tijd


Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square