Voor wie kies jij?


Je kan er niet naast kijken, de verkiezingen staan weer eens voor de deur. We kiezen vooral lokaal. Op de affiches staan dorpsgenoten, vrienden van de sportclub, vriendinnen waar je met op school zat, vader of moeder van één van de vriendinnetjes van je dochter en misschien reeds vrienden van je zoon die de politiek instappen. Kortom, allemaal van “rond de kerktoren” zoals dit vroeger zo mooi verwoord werd.

Doordat je de mensen van dicht of ver een beetje kent wordt de keuze toch iets persoonlijker. Zij/hij zal mee beslissen over de omgeving waarin je de volgende jaren leeft.

Kies je daarnaast ook een beetje voor jezelf? Welke richting wil jij de volgende legislatuur volgen? Blijf je uit gewoonte jezelf maar wat negeren want “ik ben toch niet belangrijk” of “dat is niets voor mij, ik kan dat niet” of durf je ook eens aan een andere partij je stem geven? Bijvoorbeeld aan de partij van de ZELFZORG. Bij de rangschikking staat ze toevallig op plaats één en dit is geen toeval.

Wanneer je het woord zelfzorg hoort wordt er dikwijls de verbinding gemaakt met egoïsme doch niets is minder waar. Egoïsme is totaal géén rekening houden met de ander, zelfzorg of zelfliefde daarentegen is vooral eerst goed voor jezelf zorgen om daarna je liefde en empathie uit te stralen naar je omgeving. Dan krijg je zo van die reacties: “oh, je ziet er goed uit, je STRAALT!”.

Als je een stembrief in je bus krijgt weet je zeker dat je als volwassenen beschouwd wordt door de gemeenschap. Eén van de belangrijkste kenmerken van volwassen zijn is bewuste keuzes kunnen maken. Jij alleen bent verantwoordelijk voor het leven dat je leeft, jij alleen kan andere wegen inslaan, jij alleen bepaalt wat je wel of niet doet. Vergeet niet, er is maar één persoon waar je een levenslange relatie met hebt en dat ben jezelf.

Maak je juiste keuze!


Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square