De Heilige herfstvakantie


Lang geleden toen ik nog op de schoolbanken zat hadden wij in het eerste trimester van het schooljaar de vakantie van Allerheiligen. Een weekje vrij in het begin van de herfst rond de feestdagen van Allerheiligen en Allerzielen. Het moment dat we stilstaan bij familie en vrienden die gestorven zijn. Nu is dit de herfstvakantie geworden, ook een treffende term want de vrije week valt uiteindelijk toch in het voorlaatste seizoen van het jaar.

Mijn grootouders zijn ondertussen gestorven maar ik heb ze alle vier lang gekend, een zegen. Ik dacht vorige week nog aan “ons bomma” die ook mijn meter was. Wat zou ze genieten als grootmoeder van een kleindochter die ondertussen ook al grootmoeder is. De tijd staat niet stil en lieve bomma, je zou nu al ver over de honderd geweest zijn. “Grootmoeder zijn is iets speciaal” zei je altijd. Ik begrijp je nu. Je zal me wel volgen vanuit je hemelrestaurant. Zeker en vast eentje met een “sterrenchef” want lekker eten was je lang leven!

We denken aan diegenen die reeds naar de hemel zijn maar vergeten som ook aan onszelf te denken. Wanneer je het woord zelfzorg hoort wordt er dikwijls de verbinding gemaakt met egoïsme doch niets is minder waar. Egoïsme is totaal géén rekening houden met de ander, zelfzorg of zelfliefde daarentegen is vooral eerst goed voor jezelf zorgen om daarna je liefde en empathie uit te stralen naar je omgeving. Dan krijg je zo van die reacties: “oh, je ziet er goed uit, je STRAALT!”.

Nu is het belangrijk te zorgen voor een hemel op aarde, laat ze daarboven nog maar even wachten. Wat maakt jou vandaag blij en gelukkig, waar verlang je echt naar, wanneer ervaar je werkelijk innerlijke rust? Als je deze vragen op kan lossen ben je dicht bij de hemel op aarde.


Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square