Een maand geen alcohol drinken, is dit een oplossing?


Tournée Minérale is op vrijdag 1 februari weer gestart. De bedoeling van tournée minérale is om mensen aan te sporen een maand lang geen alcohol te drinken.

Afhankelijk van de bron die ik raadpleegde kan je toch stellen dat zo'n 50.000-tal mensen zich reeds inschreven om deel te nemen. Veel minder dan vorig jaar, maar we zijn dan ook nog maar net gestart. Misschien worden anderen toch nog aangetrokken om ook dit jaar weer of voor het eerst deel te nemen. Daarnaast hebben heel wat mensen dezelfde goede voornemens maar doen het in stilte.

Maar wat kan je nu ontdekken tijdens deze periode? Natuurlijk is het al een hele prestatie dat je “nee” zegt tegen alcohol maar dit alleen doen vanuit een “sterk” karakter en een houding van: ”Kijk eens, ik heb geen probleem met alcohol want ik kan een maand zonder”, zoiets is natuurlijk geen bevestiging dat je uberhäupt eens niet mag nadenken. Welke gevoelens van irritatie, frustratie of ontevredenheid komen nu meer naar de voorgrond? Welke situaties worden helderder nu je je niet meer verdoofd? Hoe ga je hiermee om en vind je de moed om ook hier naar te kijken?

Maar, de mooiste dag van het jaar valt ook in februari, Valentijn. De liefde die je deelt met je lief, je man, je vrouw nu ook delen met jezelf. Ik denk onmiddellijk aan het liedje van Harrie Jekkers: ”Ik hou van mij” waarin hij zingt: “Want wie van zichzelf houdt die geeft pas iets kostbaars als hij ik hou van jou tegen een ander zegt”.


Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square