De paasklokken zijn weg!


Pasen, tijd voor een nieuw begin. Je voelt het aan je elementen, het is lente. De natuur komt stilaan in bloei en het is ook tijd voor jou om terug open te bloeien!

Je hebt heel je leven al zo je best gedaan, goed gestudeerd, je volledig ingezet op het werk, je tijd zorgvuldig verdeeld tussen je partner en je kinderen en toch voel je je geïrriteerd, gefrustreerd, ontevreden. Is dit een gevoel dat je kent? Je weet niet hoe het verder moet. Je bent moe, ziet door het bos de bomen niet, je bent wanhopig en je denkt: “Wanneer stopt dit nu”?

Ik denk ineens aan het kleine kindje, de jongere versie van de man of vrouw die je nu bent. Het kleine jongetje, het kleine meisje. Altijd heeft dit kindje zijn/haar best gedaan om liefde te krijgen. Voortdurend zijn/haar best aan het doen om het de ander comfortabel te maken. Heel de tijd aan het zorgen en zich te gedragen zoals verwacht en gewenst wordt.

Soms word je inzet gewaardeerd, dikwijls vind je omgeving dit vanzelfsprekend. En jij, wat vind jij? Eigenlijk ben je ontrouw aan jezelf, je verloochent je eigen gevoelens, je leeft niet meer, je overleeft. De liefde die je aan jezelf mag geven deel je heel de dag uit aan je omgeving om erbij te mogen horen. Zo kun je niet verder blijven gaan! Je bent geen kleine jongen meer, je bent niet meer dat kleine meisje. Vandaag ben je volwassen.

Je hebt nu de vrije keuze om zelf beslissingen te nemen. Het oude afhankelijke patroon als kind mag je doorbreken. Je moet jezelf niet steeds meer wegcijferen, je moet niet langer tevreden zijn met alles wat er om je heen gebeurt, je moet je niet meer heel de tijd aanpassen. Je moet niet langer alles goed doen om goed te zijn!

Ga eens rustig zitten en stel je eens de vraag: “Wie ben ik echt?" en ga dan eens naar je binnenwereld. Daar liggen je antwoorden, niet in de buitenwereld. Welke stemmen hoor je als je goed luistert. Wat willen ze je vertellen? Durf te vertrouwen dat de echte wijsheid in je verborgen zit en leef haar dan ook. Probeer stapje voor stapje andere keuzes te maken over wat nu écht aangenaam voor je is, wat je écht belangrijk vindt. Niets geeft je meer voldoening dan helemaal jezelf te zijn. SUCCES!


Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square