Je gaat het pas zien als je het doorhebt!


Je innerlijke stem zegt dikwijls dat wat je doet niet juist is. Ze keurt je gedragingen en ideeën af terwijl je een enorm potentieel in je draagt. Hoe kan je anders naar jezelf luisteren?

Ken je het ook? De Valkuil van je niet goed genoeg te voelen? De andere steeds mooier, liever, slimmer, slanker, sympathieker te vinden dan jezelf? Ondanks dat je rationeel wel weet dat je een geweldig mens bent overkomt het je dagelijks.

Wees gerust, veel mensen worden geplaagd door een “criticus” die de hele dag met hen meeloopt. Hoe goed je ook je best doet, hoe goed ook je voornemens mogen zijn, “de criticus” in jou eist allerlei dingen waaraan hij vindt dat je moet voldoen. De lijst van eisen die hij heeft verkleint maar niet, als je niet oplet wordt hij zelfs langer en langer. Onterecht!

JIJ BENT PERFECT!

Inderdaad, ik schrijf het nog eens: “jij bent perfect”! Gelukkig maar dat er aan jou niets moet veranderen. Je innerlijke kritische stem, je “criticus “, is vaak een stem van vroeger.

Het zijn dikwijls goed bedoelde opmerkingen van ouders, opvoeders, jeugdbegeleiders in het algemeen. Deze verschillende stemmen hebben we in ons opgenomen zonder er verder bij stil te staan en klakkeloos als waar aangenomen. Nu zijn die mensen daarom niet meer rondom ons, hun stemmen blijven met ons meeklinken. We zijn hierdoor onze spontaniteit en ontspanning om te doen wat werkelijk bij ons past verloren.

Luister eens naar deze stemmen en wat je ze werkelijk willen vertellen. Kijk positief naar de boodschappen die ze verhullen. Zet je roze bril op als je naar de wereld kijkt, hij ziet er totaal anders uit: mooier, zachter, rustiger, liefdevoller.

Wanneer je je toch betrapt op innerlijke kritiek ga dan rustig zitten en adem een paar keer in en uit. Focus je op de onvoorwaardelijke liefde die in je hart leeft en zeg dan:” ik hou van jou, je bent geweldig”! Ga verder vanuit deze liefdevolle ontspannen houding en verruim je zicht op de situatie want je gaat het pas echt zien als je het doorhebt!


Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square