Komkommertijd


De vakantiemaanden juli en augustus worden in de volksmond dikwijls “de komkommertijd” genoemd. Wat is dit eigenlijk en hoe ga er hiermee om?

Bedoelen ze met “komkommertijd “het seizoen na de asperges van de komkommers, tomaten, verschillende soorten sla? Of met uitbreiding ook het seizoenfruit zoals aardbeien, kersen, sappige perziken? Nee, “komkommertijd” is vooral een tragere modus waarin het leven in de zomermaanden juli en augustus verloopt. Voor de ene is het geweldig, de andere valt in een put omdat de gekende structuur van het dagelijkse leven wegvalt.

Wees je ervan bewust dat het leven niet echt stilstaat in deze maanden maar juist kansen biedt om verder te groeien. Denk vooral niet dat alles wat je de voorbije maanden gedaan hebt plots verdwijnt. Anderzijds zijn deze rustige maanden een ideale periode om eens een reflectie te maken van jouw leven.

Rustige periodes zijn dikwijls de start naar verandering in je leven. Andere keuzes, groot of klein, ingrijpend of miniem, opvallend of summier. Het maakt niet uit, als jij maar bewust gekozen hebt voor deze nieuwe flow. Persoonlijke reflectie brengt je steeds verder dan je in eerste instantie verwacht.

Misschien ben je hier al spontaan met bezig en merk je dat er iets aan zit te komen. Het kan evengoed zijn dat je door met vakantie te zijn tegen een onverklaarbare onrust aanloopt of onbewust al een nieuwe drive voelt om het iets te veranderen in je leven.

Zit even stil, luister naar je hart. Van het moment dat je jouw inzichten gevonden hebt, dat jij weet wat goed voor je is, je voelt wat er veranderd mag worden, je je weer opgeladen bent om verder te gaan zullen al die nieuwe stapjes de wereld instromen


Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square