Herfst


Nu de verwarming weer aangezet wordt en de tuin zijn winteronderhoud krijgt is het ook tijd om terug meer naar binnen te keren.

Na een stralende zomer zijn we langzaam aan echte herfstdagen begonnen. Het is sowieso killer, de dagen zijn korter en hevige zonnestralen zijn er niet veel meer. De natuur maakt zich ook klaar om in zijn winterslaap te gaan. Is het dan ook tijd voor ons mensen om te gaan slapen? Nee hoor! De herfst met daarop volgende winter heeft zeker ook zijn uitdagingen.

Het valt me de laatste weken op dat wanneer ik ontspannen blijf en geniet van wat zich op het moment aandient het leven zoveel soepeler verloopt. Het gaat niet altijd over grote veranderingen maar eerder de dankbaarheid voor de liefde die zich in kleine alledaagse omstandigheden toont. Zelfs wanneer ik boodschappen doe met een grote paraplu omdat het maar niet wil ophouden met regenen weet ik zeker dat er in de volgende uren of dagen een moment zal komen dat ik de magische stralen van de zon terug zal zien doorbreken.

De basis van je leven blijft “zelfliefde”. Vertrouwen in het leven, innerlijke vrede. Als je jezelf niet in de steek laat loop je altijd in de zon. Stop met jezelf te min te voelen, stop met te vinden dat je iets niet goed genoeg doet, stop met eindeloos erkenning te zoeken bij anderen. Je bent goed zoals je bent, je bent uniek.

Deze periode van het jaar brengt ook een kans om terug meer naar binnen te gaan. De dagen zijn korter en we genieten meer van de huiselijke warmte. Sta ook eens stil bij deze rustige momenten en luister naar wat je lichaam te vertellen heeft. Wat voel je, wat vermijd je al zo lang van te voelen? Loop vooral niet weg van je gevoelens doch probeer ze deze keer eens een constructieve plaats te geven. Succes!


Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square