Wat was jouw rol tijdens de feestdagen?

Hoe dikwijls zei je tijdens een gesprek: “ik ben mama, ik ben zoon, ik ben zus” of “ik ben niet spontaan, ik ben onsportief, ik ben perfectionistisch” ... Wat je de wereld vertelt is een weerspiegeling van je overtuigingen en gedachten. Door deze te uiten geef je je realiteit mee vorm.


Telkens je ergens in een zin “ik ben” zegt betekent dit zeker niet dat je je werkelijk in je diepste binnenste graag zo voelt. Je neemt gedurende je leven verschillende rollen aan om de goedkeuring van je omgeving te behouden. Vanuit je identificatie met een bepaalde rol ga je je onbewust ook zo gedragen en voor je het zelf beseft neem je deze persoonlijkheid aan. Het wordt inderdaad alsof jij dat ECHT bent.


Dit patroon speelt zich waarschijnlijk af op verschillende terreinen in je leven. Het kan zich manifesteren in je rol als ouder, kind, partner, werknemer, vriend, soulmate… Hoe dikwijls en in hoever cijfer je jezelf weg om te blijven voldoen aan de labels die op je gekleefd werden?


In deze feestperiode was de valkuil misschien groot om “voor de lieve vrede” maar in de gekende rollen te blijven. Bedenk wel dat je zoveel meer bent. Blijf attent om jezelf niet altijd weg te cijferen. Je bent zoveel meer dan de rol die je speelt. Durf ook eens te kijken naar onbekende mogelijkheden. Maak de weg vrij om ook dat deel van jezelf te omarmen wat in de schaduw terecht gekomen is.


Voor 2020 wens ik je een titelrol. Weet dat je op weg bent naar de nog grotere versie van jou. Laat niet los, blijf je eigen pad bewandelen en koester elk deeltje van het resultaat.


Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2020 by HPPNZ

m: +32468476076 | e: de_groot_ingeborg@outlook.com