Verliefd op jezelf

Als je wacht op iemand om jou liefde te geven en jou mooi, speciaal en begeerd te laten voelen, heb je een probleem. Die persoon kan namelijk op elk willekeurig moment besluiten weg te lopen. Daarom is het zo belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, stil te staan bij hoe je tegen jezelf praat. Veel mensen zijn ontzettend gemeen en streng tegen zichzelf.Misschien herken je het wel, je leeft ongelukkig in een keurslijf dat niet bij je past. Je geraakt dagelijks verstrikt in zelfverwijten en je hebt geen goed woord over je doen en laten. Waarom maken we het onszelf toch dikwijls zo moeilijk? Waar zijn we onze natuurlijke onbevangenheid kwijt gespeeld? Hoe komt het dat we onszelf dikwijls zoveel pijn aandoen?


Heel vroeg in je leven krijg je reeds te maken met situaties waarin je behoeften niet onmiddellijk vervuld worden. Als baby huil je waneer je honger hebt, geknuffeld wil worden maar je ouders kunnen ondanks hun goede wil hieraan niet altijd meteen voldoen. Dit zijn dan je eerste gemiservaringen. Diep vanbinnen onstaan in je kindertijd onbewust overtuigingen dat je niet de moeite waard bent, je niet goed genoeg bent, je beter je best moet doen. Als kind ontwikkel je zelfdestructieve overtuigingen. Je gaat geloven dat er iets mis met je is.


Op allerlei manieren probeer je dan om toch dat begrip, die waardering te krijgen waar je zo naar verlangt. Je legt jezelf allerlei regels op om ervoor te zorgen dat eerst mama en papa niet boos worden en daarna dat je door je omgeving graag gezien wordt. Je gaat voorwaardelijk handelen.


Als volwassenen heb jij je zo sterk met het ideaalplaatje geindentificeerd dat het een beetje je tweede natuur geworden is. Waar je echter niet bij stilstaat is dat nu juist deze levenshouding zoveel pijn creëert. Dit gebrek aan bewustzijn bezorgt je veel ellende. Het nastreven van dit plaatje leidt nooit tot vervulling van je eigen wensen, het is een illusie die gebaseerd is op valse hoop.


Het is nu tijd om wakker te worden en je te verlossen van al die overtuigingen. In het engels zeggen ze het zo mooi, beliefsystems. Luister nu eens echt naar jezelf, naar wat jij belangrijk vindt, naar wat jou rust en voldoening brengt. Omarm jezelf helemaal. Stap de wereld in met een houding van zachte en liefdevolle acceptatie en laat gaan wat niet meer bij je past.


Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square